Omtale av hestene House of Wine Novisehekk-finale


Volo Cat forbedrer seg for hver start og har skikkelige Niklas Lovén i salen som vanlig. Høyt tall på flatt og han kan bli en stjerne. Foto: Stefan Olsson/Svensk Galopp

Øvrevoll arrangerer lunsj-galopp onsdag 19. oktober kl. 12. Sportsavdelingen har snekret sammen et fantastisk løpsprogram denne dagen, blant annet med sesongens siste fire løp på gressbanen. Den ultimate desserten kommer til slutt (som desserten ofte gjør!), og det er finalen i House of Wine Novisehekk 2011. Etter fem kvalifiseringsløp er det ti hester som møtes i kamp om hele kr 202 000,- med halvparten til vinneren og måtte den beste hesten vinne.

I Øvrevoll Champion Hurdle for drøye tre uker siden var Monfalcone og Professor Higgins forgrunnsfigurene der de utkjempet en voldsom kamp helt til mållinjen etter at Monfalcone hadde ført løpet hele veien fra start. Vektforskjellen er denne gangen den samme og det er de samme ryttere (Gerard Tumelty og Matthew Batchelor) som står i bøylene. Distansen er imidlertid ca. 600 meter kortere denne gang. Det kan få betydning for løpsutfallet og jeg heller mot at det innbyrdes forholdet mellom «Munken» og «Professoren» denne gangen snus.

I hekkeløpene skal hestene i utgangspunktet hoppe de hekker som er fastsatt for løpet. I Champion Hurdle skal vanligvis tolv hekker hoppes. Beklageligvis ble hele fem av hekkestasjonene fjernet i årets utgave. Da fikk årets viktigste hekkeløp et større preg av flatløp og det er selvsagt noe som ikke favoriserer hekkeløpere med god sprangteknikk. Hekkene ble fjernet av sikkerhetsmessige årsaker. Det er en begrunnelse jeg ikke kan dele, etter å ha gått banen flere ganger i uken i sommer, også på angjeldende løpsdag. Slik jeg ser det er det nærmest utenkelig at hekker ville ha blitt fjernet i England/Irland under tilsvarende forhold. «Good jumping ground» ville ha vært den sannsynlige karakteristikken av baneforholdene. Ønsket for kommende sesonger at at Løpsleder lar hekkeløp være hekkeløp og lar hekkene stå!

Så tilbake til Novisehekk-finalen: Er det sikkert at løpet vinnes av en av de to foran nevnte hestene?. Nei, det er det ikke. Det finnes et knippe av kandidater som også banker på døren til den ledige hekke-tronen. Volo Cat forbedrer seg for hver start og har skikkelige Niklas Lovén i salen som vanlig. Høyt tall på flatt og han kan bli en stjerne. Daychan varslet vi for sist. Han svarte med å vinne i sin hekkedebut og er trolig forbedret denne gangen. Anna rider også bra om dagen. Emperor god på Täby sist til annen bak Symphonias Maximus. Vil gjerne ha litt mer distanse, men Chricke holder ham nok i gang til en god premie. Calvados er jevnheten selv. Han er sjelden langt borte med sin faste partner Tobias Hellgren. Jager en sjekk. Szuma går jevne gode løp og kjemper om gode penger. Daychan bør nok likevel ta hånd om ham. Talisker jevngod med Szuma. Savner litt rutine. Naja var god annen bak Zimon. Det kan også være nok til å få penger med hjem. Milliondollarbaby også på det jevne. Fin fjerde på Täby, men får det tøft denne gangen.

Alt i alt et flott hekkeløp som gir oss en super avslutning på årets hindersesong i på Øvrevoll der vi har avholdt ni hekkeløp og der gjennomsnitt starhester pr. løp er 9,6. Gratulerer!

Tips:
4 Professor Higgins – 7 Monfalcone – 3 Daychan – Outs. 6 Volo Cat

--
Leif Spørck


HOLD DEG OPPDATERT-FØLG OSS PÅ SOSIALE MEDIER