Vanskelig V-5 torsdag

Sesongen er godt i gang. En flott åpningsdag. Godt med folk på tråkka og en super omsetningsøkning på hele 16,4% fordelt på 7 løp, ett løp mindre enn på åpningsdagen i fjor og hyggelige 21.000 til dyktige og heldige vinnere i V- spillet. Øvrevoll byr også denne gang på fine spilleløp med høy vanskelighetsgrad og vi byr på tips fra vår tippe-ekspert Morten Friis som i flere år har tippet for Drammens Tidende og Buskerud Blad

Løp 1 – Brown Ale Eliteløp – 2300m dirt
Great Gambo utviklet seg fint på sensommeren/høsten i fjor og viste at han er en av de bedre stayerne innen årgangen. Møter garvet motstand nå, men har fremgangen fortsatt kan det bli seier allerede i årsdebuten. Carlos Paz er ”alltid” i form på våren. Innledet fjoråret med tre strake seire og oppnådde å få et formtall på 88. Han er senket fire kilo i forhold til det og har litt å gå på, må selvsagt regnes i seierskampen. Cunami har rukket å starte to ganger i år allerede. Han var god da han vant i årsdebuten(riktignok etter protest), men skuffet litt i sin andre start. Kan mye når alt klaffer og er en naturlig outsider. Gipsy Hall er en gjenganger i stayerløpene for hestene rett under eliten og får gjerne med seg penger hjem. Rides av den dyktige lærlingen Martin Rodriguez og drar fordel av to kilos vektlettelse.

2 Great Gambo – 4 Carlos Paz – 3 Gipsy Hall outs. 6 Cunami

Løp 2 – Maidenløp – 1600m dirt
Big Ransom ble tatt forsiktig som 2-åring og startet kun en gang, med en fjerdeplass som resultat. Han har avstamning som tilsier at han skal hevde seg i årgangsløpene og da bør han ende høyt oppe her. Amazer er mer rutinert og startet seks ganger i fjor. Oppnådde fire annen- og en tredjeplass og fortjener vel snart en seier. Capolino er trolig den beste av Fretheims to. Imponerte ingen på sine tre starter i fjor, men kommer fra en familie med gode hester å kan utvikle seg til å bli en god 3-åring. Titan hang fint med de beste norskoppdrettede i fjor, men klarte ikke å bli bedre enn tredjehest. Han kan få de tøft med å gå helt til topps, men bør være aktuell for trippelspillet.

6 Big Ransom – 5 Amazer – 3 Titan outs. 2 Capolino

Løp 3 – Big Mab Løp - 1600m dirt
Cajun Star er en jevn og god hest som stadig er med der pengene deles ut. Han var brukbar i årsdebuten da han ble sjette på en alt for lang distanse. Trengte nok det løpet og nå som han starter på idealdistansen tror vi på seier og lar ham stå ugardert på V5. Le Suede er ujevn i prestasjonene. På sitt beste er han god nok til å hevde seg i dette selskapet. Skuffet i sin første start for året, men kan ha trengt det løpet og være forbedret nå. Juraszek har en avstamning som går utenpå alt og alle i dette feltet, men han har hittil ikke vist noe som helst i løp. Rune Haugen vinnertipper ham i Programmets tippekonkurranse, så da kommer han nok med litt ambisjoner. Genuine Pegasus glimter til iblant. Han vinner når man minst venter det og er verdt en plass på tipslinja. Det er kanskje også Wolver som ble annen på årets første løpsdag, men da på lenger distanse.

6 Cajun Star – 5 Le Suede – 8 Genuine Pegasus outs. 4 Juraszek

Løp 4 – Boobe’s Daughter Løp – 1600 dirt
Simano avsluttet fjoråret med to lette seire og viste da at han stortrives på dirt. Han har trolig utviklet seg ytterligere gjennom vinteren og da nærmer han seg elitenivå. Han ser fin ut i trening og vi lar ham bli vår andre banker for dagen. Yorkshire Lad rakk bare å starte en gang i fjor før han ble skadet. Han tok da en sterk seier med 65 kilo på ryggen og viste at han vil hevde seg blant de beste norskoppdrettede. Kan kanskje trenge løpet etter en løpspause på 11 måneder. Suffolk County er en kapasitetshest. Gir favoritten kamp her hvis han har en god dag, men han er håpløst ustabil og er en naturlig outsider. Quint Essentials utviklet seg kraftig i fjor høst og vant fem løp. Han har aldri hatt høyere formtall enn nå(83) og kan få det vanskelig mot disse konkurrentene.

8 Simano – 5 Yorkshire Lad – 7 Quint Essentials outs. 1 Suffolk County

Løp 5 – Øvrevoll Hestesport Cup 1 – 1100m dirt
Tini’s Song vant i årsdebuten og dokumenterte flott form. Hun er ikke alltid å stole på, men presterer hun som sist kan det bli en ny seier. Musical Missile var kun fire lengder bak favoritten sist. Blir nå ridd av sin trener som naturligvis kjenner ham godt. Han kommer gjerne bakfra i løpene sine og få han fritt frem på oppløpet kan han ta revansje nå. Misunderstood viste i sin siste start i fjor at han har en viss kapasitet. Er den hesten i feltet som har størst rom for forbedring og må regnes i seierskampen. Beckina er ujevn i prestasjonene. Galopperer hun som i seiersløpet i fjor, kan det bli seier allerede i årsdebuten. Country Player har rukket å bli 14 år og er vel ikke like god som før. Har imidlertid en giftig spurt og blir det høyt tempo fra start, henter han mange på oppløpet. Chopard er stadig i pengene, men vinner ikke ofte. Fra spor 1 er hun sikret en fin reise og kan være farlig å utelate. Petit Minou er vanskelig å vurdere. Var ikke mye slått i sin eneste start her på banen i fjor og viste at hun trives her.

4 Tini’s Song – 3 Musical Missile – 5 Beckina outs. 11 Misunderstood

Løp 6 – Brother Nelson løp - 2300m dirt
Tom Fix er en tøffing som var på trippelen hele 15 ganger i fjor. Ble klart slått i årsdebuten, men trengte vel(som så mange andre) det løpet og må regnes forbedret nå. Takler distansen og får tipset. Quick Shania hadde også en flott sesong i fjor med 12 av 16 starter på trippelen. Hun ble slått av favoritten sist, men kan få revansje nå. Marteen tok en overlegen seier på avslutningsdagen i fjor. Med en lignende prestasjon nå ender hun helt i toppen, men hun kan finne distansen litt lang. En som stortrives på distansen er Onkel Blaa. Han var godkjent i debuten og får han ligge i fred foran leder han lenge, kanskje helt til mål.

5 Tom Fix – 6 Quick Shania – 8 Onkel Blaa outs. 1 Marteen

Løp 7 – Bebeto løp - 1100m dirt
Dette er et sprintløp med mange vinnerkandidater. Creek Dancer var i form i hele fjor og vant fem løp. Fretheims hester viste at de er fin orden på åpningsdagen og vi gir Creek Dancer tipset til tross for elendig spor. Det har også Some Night som står utenfor favoritten. Hun er avhengig av teten for å vise sitt beste og klarer hun det herfra kan hun lede hele veien. Bit Noble er ofte god tidlig i sesongen. Er en av flere i feltet som liker å ligge foran fra start og posisjonene inn i svingen kan være avgjørende. Zavann Zaid var helt utenfor i årsdebuten. Vant her på banen i fjor høst og er med i toppen hvis han har funnet igjen den formen. Flyfire er rask fra start. Med startspor innvendig i banen er hun sikret en fin reise og en god plassering. Axe er normalt ikke rask nok til å være med i teten fra start. Med et høyt oppdrevet tempo ned bortre langside kan det bli mange stive bein på oppløpet og da kan Nygård-hesten plukke mange slitne konkurrenter.

10 Creek Dancer – 11 Some Night – 5 Zavann Zaid outs. 8 Bit Noble

V5 Forslag kr. 168.-

1 avd: 6 Cajun Star
2 avd: 8 Simano
3 avd: 1-3-4-5-9-10-11
4 avd: 1-5-6-8
5 avd: 3-5-6-8-10-11

Lever ditt spill her


HOLD DEG OPPDATERT-FØLG OSS PÅ SOSIALE MEDIER