Dubai;
-Salt Track er startklar!

Salt Track og Espen Ski på treningsbanen med Dubai City i bakgrunnen

Oslo Racing Stables` Salt Track er klar for sin debut på Nad al Sheba torsdag 18 januar. Niels Petersen har funnet en fin oppgave for sin stjerne Salt Track førstkommende torsdag, på åpningsdagen for The Dubai International Racing Carnival, over 1500m på Nad al Shebas gressbane. Løpet er for 3-årige og eldre med formtall 90-105 og med en premiesum på USD 110.000 der hele USD 66.000 går til vinneren. Han har med sitt generalhandicap på 90 fått et formtall på 100 der nede. Stallens førstejockey, Espen Ski, Øvrevollchampion 2005 og 2006 rir Salt Track i løpet.

Salt Track og Espen har vært i Dubai i ca. halvannen måned. Han står oppstallet sammen med de øvrige skandinaviske hestene. Salt Track trives fortreffelig der nede. Han er ute på morgenen og gjør sitt arbeide og tar en svømmetur hver ettermiddag i Nad al Shebas fantastiske svømmebasseng. Niels Petersen har nu reist ned selv og vil være til stede på løpene. Den skandinaviske kontingenten til årets Dubai festival består av Binary File fra Lars Kelp, Bellamont Forest fra Ole Larsen og Pipoldchap, Media Hora og Pecoiquen fra Francisco Castros stall. Pipoldchap har allerede debutert i et vanlig løp utenfor den såkalte Festivalen der han endte uplassert. Bellamont Forest starter trolig den 25 januar med sin faste makker fra ifjor, Dina Danekilde, på ryggen. Listene til torsdagens løp er ikke klare da løpene først meldes mandag 15 januar. Nytt fra Dubai med startlister og resultater finner du her; emiratesracing

Norsk/Dansk på hekk i England

3-årige Mrs Moneybags(Exit to Nowhere), eiet av norskdominerte Joint Venture (Morten Buskop) avsluttet sin skandinaviske karrirere med å vinne Jockeyklubbens Avlsløpning(L) foran Halfsong og Born to Win. Deretter reiste hun til Michael Scudamore i England for en karriere over hekk. Onsdag er hun starterklært i et Novice Hurdle på Newbury over 3300m med John Kington på ryggen. Det blir spennende å følge hennes hekkekarriere. Morten Buskop har også sendt over den Hjortebo-oppdrettede Theresa (Final Appearance) for en hinderkarriere hos familien Scudamore. Hun debuterte siste uke men ble tatt opp før siste hekk. 4000m i en særdeles dyp bane ble i meste laget i debuten. Hun satte imidlertid farge på løpet og var fremme hos lederen lenge. Hun hoppet glimrende og skal nok snart synes i premierekken.