Ny stordag på Øvrevoll


The Pirate utfordrer Appel au Maitre i Valley Chapel. Foto: Catchlight

Øvrevoll Galopp byr på nok en stordag der de sportslige godbitene står i kø. Rosinen i pølsen er Valley Chapel Memorial der vi ser igjen Appel Au Maitre over 2200m mot den skandinaviske eliten. Det bys også på Øvrevoll Sprint Cup for de nest beste sprinterne og to Fegentri-løp for europas beste amatør-ryttere. Vi får også årets første hekkeløp. Det er åtte hester til start med Åets Hekkeløper 2007, Omoto Sando er i feltet som han helt sikkert er med å sette farge på. Han kommer fra en flott annenplass i Svensk Champion Hurdle. V-5 rebusen er nærmest uløselig og gode penger venter de dyktige spillerne som løser den


Løp 1 – løp – 900m gress
Årets første 2-årsløp er aldri enkelt å tippe, selv om det i år er kun fem hester til start. Vi synes Catching The Storm så god ut i sitt prøveløp og setter henne først på linjen, men her er det beste tipset trolig å ta en tur ned til paddocken for å vurdere hvordan unghestene tar seg ut.

2 Catching The Storm – 3 Ylja – 1 Zivy Skate outs. 4 Most Wanted

Løp 2 – løp – 3200m hekkeløp
Omoto Sando var bra i Svensk Champion Hurdle med sin annenplass bak gode Napoleon og bekreftet at han stadig utvikler seg som hekkeløper. Bærer toppvekt, men bør uansett ta seg av dette. Spirit Du Logis er ikke mye dårligere enn favoritten på flatt. Hopper han bra, drar han nytte av ”myggvekt” og kan seire allerede i debuten. Richard Dancer var en meget lovende hekkeløper i fjor. Skuffet i Sverige sist, men på hjemmebane kan han slå til. Commander On Turf er en type som bør kunne gjøre det bra i hinderløp. Setter sikkert fart fra start og det kan holde helt inn.

4 Omoto Sando – 3 Spirit Du Logis – 5 Commander On Turf outs. 8 Richard Dancer

Løp 3 – løp - 900m gress
Dark Pride er en av de få i feltet som har dokumentert form i år. Har tidligere vunnet på distansen og bør ta årets første seier her. Chopard er hurtig, men vinner så godt som aldri. Kan få løpe uforstyrret inne i banen her og da kan hun faktisk seire. Juvelini er lite startet og har rom for forbedring. Møter ikke all verden av motstand her, men 67 kilo på ryggen av ei 3-årig kan bli drøyt. Cair Paravel kan litt i gode stunder. Han har tidligere vist at han trives på 900m og kan være farlig å glemme.

3 Dark Pride – 1 Chopard – 8 Cair Paravel outs. 5 Juvelini

Løp 4 – løp – 2400 gress
Northern Pal skuffet litt sist etter en god innledning på sesongen. Han var god da han prøvde seg på stayerdistanse i for høst og er han tilbake i form kan han ta årets andre seier. What Budget var litt uheldig i siste løp, men ble allikevel tredje kun slått med en halv lengde. Trives på dagens distanse og med et litt heldigere løp kan det bli et besøk i vinnerpaddocken. Mekong har tatt tre strake seire siden 17. mai. Det har han fått 11 kilo av handicapperen for og selv om han vant lett sist, må han utvikle seg ytterligere for å vinne igjen. Handsome Boy viste klar forbedring sist da han vant enkelt. Er entaktet og er avhengig av tempo i løpet for å ta en ny seier.

2 Northern Pal – 9 What Budget – 3 Handsome Boy outs. 8 Mekong

Løp 5 – løp – 1350m gress
Flying Falk har hatt en brukbar innledning på årets sesong i Sverige uten å vinne. Han er nå solgt til Norge og miljøskifte gir ofte litt ekstra ”tenning”. Han ble fjerde i Derbymilen i fjor og viste da at han trives på Øvrevoll. Vi tror han kan overraske her og gir ham tipset. Kleingeld holder sin gode form. Han skuffer så godt som aldri og må med på bongen. Justthetwoofus viste fremgang sist. Møter enklere motstand enn vanlig og må regnes tidlig. Patalavaka har vist seg å være best på sprint. Dagens distanse kan være i grenseland, men står han helt inn er han fort med i seierskampen. Schubert har skuffet i år etter en god 2-årssesong. Kortere distanse kan være løsningen, han vant over 900 meter i fjor. Mizar viste i siste start at han trives på distansen og Navigation kan være skjerpet med blinkers for første gang.

6 Flying Falk – 1 Kleingeld – 9 Patalavaka outs. 14 Justthetwoofus

Løp 6 – løp - 1200m gress
Enmore har tatt to seire på rad etter at han fikk på blinkers. Han har fått fem kilo for det, men han avgjorde så lett i den siste starten at vi tror han har enda mer å gå på. Vi lar ham stå ugardert på vårt forslag. East Of India vant greit sist i enkelt selskap. Hun møter bedre hester nå, men bør allikevel være med i trippelkampen. Axe er opp og ned i prestasjonene. Han er klart best på gresset og har han en god dag kan han dukke opp på målfotoet. Red Dragon er rask ut og tar trolig teten her. Leder lenge og kan holde inn til en plass blant de tre.

11 Enmore – 4 East Of India – 5 Red Dragon outs. 15 Axe

Løp 7 – løp - 1200m gress
Faheem var meget god mot eliten som fjerde i Norsk Jockeyklubs Sprintløp(L) i sin siste start, kun slått med 3,5 lengder av gode Steve’s Champ. Møter enklere motstand nå og med en lignende prestasjon bør det holde til seier her. Royal Hill ble femte i samme løp, men står nå hardere til på vekten enn favoritten. Han har vært i fin form i hele år og kan godt vinne dette løpet igjen(vant i 2006) hvis Faheem svikter. Yorkshire Lad fikk løpet ødelagt i startboksen sist. Viste fine takter i løpene før det og er i form. Startet over distansen en gang som 3-åring og knuste da Ticmosic med sju lengder. Desert Warrior viste forbedring sist da han slo Royal Hill med en halvlengde. Står hardere til nå, men har også mer å gå på til besteform. Not Secret er lynrask. Fra spor 1 leder han lenge, kanskje helt inn.
14 Faheem – 7 Royal Hill – 12 Desert Warrior outs. 3 Yorkshire Lad

Løp 8 – løp - 2200m gress
Appel Au Maitre er skandinavias beste stayer og blir stor favoritt her. Måtte gi tapt for Peas And Carrots sist, men da var trolig distansen litt snau for 4-åringen. Nå er distansen bedre for ham og han taper normalt ikke dette, vår andre banker for dagen. The Pirate er i flott form. Yppet seg lenge mot favoritten sist de møttes på hjemmebane, men måtte strekke våpen. Presterer han like bra nå kan det holde til en ny annenplass. Miss The Boat var svak i sine to første starter i år før hun viste fremgang over 900 meter(!) sist. Tilbake i toppform er hun mer enn god nok til å ta en trippelplass her. Alpino Chileno blir trolig med å setter fart på løpet sammen med sistnevnte. Holder lenge og er med i kampen om de beste premiene. Maybach, Alpacco og Firello er alle gode hester som kanskje kunne forsvart en plass på tipslinjen.

5 Appel Au Maitre – 10 The Pirate – 14 Alpino Chileno outs. 12 Miss The Boat

Løp 9 – løp - 2000m gress
Quick Shania viste fremgang sist da hun ble andrehest etter Tom Fix. Denne er strøket nå og da kan skimmelhoppa ta sin første seier for året. Head Above Clouds vant sist og viste at formen er på plass. Blir hardest i mot favoritten. Between Friends leverer stadig gode løp. Vinner ikke ofte, men må med på trippelbongen. Quinta Do Lago viste fremgang sist og kan være en luring.

11 Quick Shania –7 Head Above Clouds – 6 Quinta Do Lago outs. 8 Between Friends

Løp 10 – løp - 1600m gress
Grafitti debuterte glimrende da hun spurtet inn til annen bak gode Quanero. Er normalt forbedret nå og kan vinne allerede i sin andre start. Aquila Flyer står best til på formtallet. Skuffet i siste start og prøves nå med blinkers. Check Raise viser stadig fremgang. Er en av de som kan gå helt til topps hvis favorittene svikter. Ticmolino er jevn og god, men finner stadig en som er for god. Fint utgangspunkt for trippelspillerne.

1 Grafitti – 13 Aquila Flyer – 2 Ticmolino outs. 6 Check Raise

V5 Forslag kr. 140.-

1 avd: 2-3-8-9
2 avd: 1-3-6-7-9-11-14
3 avd: 11 Enmore
4 avd: 1-3-7-12-14
5 avd: 5 Appel Au Maitre

Lever ditt spill her


HOLD DEG OPPDATERT-FØLG OSS PÅ SOSIALE MEDIER