Tips til House of Wine Hekkeløp IV


Anna Pilroth og Bankstair i hekkeløpsdebuten på Gøteborg. Foto: Svensk Galopp

House of Wine Hekkeløp IV over 3450 meter innleder fredagsløpene (NB. Fredag kl. 18.00) på Øvrevoll denne uken. Banen er i øyeblikket (torsdag morgen) på den myke siden og forventes god til myk (good jumping ground).

Årets noviseserie på hekk er den mest spennende vi har hatt siden hekkeløpssportens renessanse på Øvrevoll i 2008. I de tre første kvalifiseringene har vi hatt henholdsvis 8, 9 og 10 deltakere og vi har sett tre forskjellige vinnere. Denne fredagen er det hele 12 deltakere i nok en spennende kvalifisering. House of Wine Novisehekk finale teller pr. 2. termin hele 17 anmeldelser og det ligger an til en forrykende finale den 17. oktober. Løpet er åpent for etteranmeldelser for hester som er kvalifisert gjennom start i ett av noviseseriens kvalifiseringsløp.

Så til fredagens løp:
1. Favoritten/K. Parkin/63,5 kg. Godkjent debut. Slurvet litt med hoppingen. Gunstig ute på vekten. Premie.

2. Alvena Quling/N. Lovén/71 kg. God på Gøteborg i et litt svakt felt. Brøt på Strømsholm og skuffet på Tæby. Kan bedre og er etteranmeldt til Novisehekk Finale.

3. Hallandale/C. Roberts/63,5 kg. Et par gode prestasjoner fra Frankrike. Uheldig på vei til debut i Gøteborg og måtte strykes. Også finalemeldt. Outsider.

4. Merseyside Star/G. Tumelty/67 kg. Hyggelig flatløpsform. Variabel i treningshoppingen, men en hest som kan overraske.

5. So Trendy/M. Batchelor/65,5 kg. Svak flatløpsform og variabel i hoppingen i trening. God rytter. Kanskje penger.

6. Szuma/H. Engblom/71 kg. Godt plassert i flere hekkeløp bak gode hester. Også seier i et greit hekkeløp. God rytter. Kan vinne dette uten uhell.

7. Shamdian/P.W. Frederiksen/69 kg. Sprek 12-åring som hopper godt. I føring sist til første hekk på oppløpet. Kan overraske om Pernille klarer å ”pakke” ham inn til oppløpets begynnelse.

8. Milliondollarbaby/D. Wirenstål/64 kg. Viser fin form, men har tullet i starten flere ganger. Ny rytter denne gang. Kapasitet til å vinne om hun gidder.

9. Talisker/R. Costello/69 kg. Seier på Täby oktober 2011. Årsdebuterer på hekk. Jakter premie her.

10. Bankstair/A. Pilroth/71 kg. Enkel seier i svakt selskap i Gøteborg. Forbedret til tredje på Øvrevoll senest bak Dzin. Hopper solid og utfordrer Szuma om seieren. Vår favoritt.

11. Russian Roulette/K. Stern/66 kg. Litt for svak flatløpsform til å hevde seg her. Scorer på god hopping. Jakter en premie.

12. Carona/J. Quigley/59,5 kg. Godt med lenge på Øvrevoll senest. Lav vekt og kan plukke en peng om han rasjonerer med kreftene underveis. Vist solid hopping.

Tips: 10 Bankstair – 6 Szuma – 7 Shamdian – Outs. 8 Milliondollarbaby


HOLD DEG OPPDATERT-FØLG OSS PÅ SOSIALE MEDIER