Tips til House of Wine Novisehekk I


Milliondollarbaby og Kevin Parkin. Foto: Trine O. Smith.

Så er det klart for den første kvalifiseringen i årets House of Wine Noviseserie. Serien er åpen for hester som ikke har seiret mer enn én gang før 1. januar 2012. Verdt å merke seg er at Professor Higgins som vant fjorårets finale faktisk er kvalifisert også i 2012 da han kun har én seier på hekk.

Denne kvalifiseringsomgangen er for maidens (hester som ikke har vunnet på hekk) og vi har flere spennende nykommere i det 9 hester store feltet (Big Master er strøket). Banen er på den myke siden og blir perfekt for alle.

1 Well Fitted Christopher Roberts/64 kg. Bærer kun 64 kilo (4 år). Formen er på topp og han var god vinner av et sølvdivisjonsløp over 2400 meter for et par uker siden. Hopper godt i trening og er et seiersbud.

2 El Miracle Daniel Wirenstål/66 kg. God flatløper som har gått i det beste selskap. Debuterer, men kun én start siden 2010 gjør oss litt betenkte. Kommer fra Satu Tikkalas stall og hennes hester er alltid velskolerte. Outsider.

3 King's Dancer Matthew Batchelor/68 kg. Fin flatløpsform (3. i Mile Cup) og hopper fantastisk godt i trening. God rytter som kjenner Øvrevoll godt. Én av de som kan vinne dette.

4 Morning Dress Tobias Hellgren/68 kg. God flatløper som har fått litt rutine på hekk. Fremgang og klart godkjent i Gøteborg sist.

5 Party Booster Anna Pilroth/68 kg. Hopper godt og trives med svikt. Distansen kan bli i lengste laget og kjemper nok mot overmakten her.

6 Big Master Starter ikke.

7 Ovation Jiri Stencel/68 kg. Han gikk godkjent i ulvelag 17. mai. I dette selskapet kjemper han om en premie. Ris av en tjekkisk amatør med lettelse.

8 Mons Jonathan Quigley/62 kg. Debuterte godkjent i Gøteborg til annen. Kommer fra ”hekke-Henkes” stall og er velskolert. Scorer på det og plukker penger.

9 Monterey Henrik Engblom/70 kg. Henkes valg i løpet (om ikke samboeren har bestemt?) Falt i steeple-debuten på Täby). Kommer fra en seiersrik (på flatt) familie. Feltets ”dark horse”.

10 Milliondollarbaby Kevin Parkin/68,5 kg. Hennes prestasjon i hekkeløpet 17. mai gjør henne til min favoritt her. Litt vondt for å vinne, men går hun som hun gjorde i godt selskap på nasjonaldagen kan det bli seier.

Tips. 10 Milliondollarbaby – 1 Well Fitted – 3 King's Dancer – Outs. 9 Monterey   


HOLD DEG OPPDATERT-FØLG OSS PÅ SOSIALE MEDIER