Gjevt med NM


Ticmosic har så langt vist mest, og Eva Sundbye har nok lyst på et NM.

Å bli norgesmester er gjevt, uansett idrett. NM i langrenn eller friidrett er sesongens store mål for utøvere som ikke hører til i verdenseliten. En parallell kan også dras til Øvrevoll. Siden Tarah og Groggie tok de første mesterskapene i 1989, har det vært et mål for norskoppdrettede å få med seg en NM-tittel.

Toåringene kjemper sin egen tittel, mens treåringene i perioder har måttet møte de eldre hestene. Slik er det ikke i år, og dermed kan ikke Nicki Hill, som har vunnet NM tre ganger, forsvare sitt mesterskap i år.

Treåringene er først ute, og på rene formtall er løpet en duell mellom Mission Possible og Desert Warrior. Disse to er en klasse over de andre, men det kan være et par skjær i sjøen. Mission Possible har ikke fått det til siden seieren i Dansk Derby, og Desert Warrior har heller ikke hatt sin aller beste form i de to siste startene. Derfor kan en formhest som Royal Hill være en utfordrer, og In the Flesh i det minste en trippelkandidat. Philitagain er også god, men der virker verken form eller distanse å tale i hennes favør. Hele fire av feltets syv hester kommer forøvrig fra stall Fretheim. Jacob har vunnet toårsutgaven en rekke ganger, men har kun en seier for treåringer. Den kom i 1990, da Gilbert O gikk til topps. Cathrine Erichsen, som trener Mission Possible, har aldri vunnet NM og er sikkert klar for en gevinst.

Toåringenes NM innleder en ganske vrien V5. Selv om vi er kommet et godt stykke ut i oktober, føler vi oss her på usikker is. Først og fremst bunner det i distansen, som nå er 1600 meter. Mange av favorittene har ikke gått så langt løp før, og vi er ikke skråsikre på at distanseøkningen er noen fordel. Blue Sunshine, som vant sist torsdag, er definitivt glad for at det er så vidt langt, men om hun kan gå helt til topps, gjenstår å se. Ticmosic har så langt vist mest, og Eva Sundbye har nok lyst på et NM. Han hadde vært banker for oss på en sprint, nå gjør vi en liten reservasjon.

Det første søket etter en V5-banker var ikke lett. Det kan bli gode penger å hente for dem som streker riktig på torsdag.


HOLD DEG OPPDATERT-FØLG OSS PÅ SOSIALE MEDIER